Július 13. és 26. között idén 11. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált a Szarvasi Vízi Színházban. A fesztivált szervező szarvasi Cervinus Teátrum tájékoztatása szerint a fesztiválra négy saját bemutatójukat is elhozzák. Emellett olyan népszerű előadások is újra bekerülnek a programra, mint a Csodaszarvas, amelyet új szereposztással, illetve kiegészülve a Duna Táncegyüttessel mutatnak be. A Békési Betyárok pedig új műfajban, a folk musicalben repítik vissza a nézőket a gyökerekhez.

A díszelőadása július 23-án, a város születésnapján kerül sor, amelyről Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója, egyben a darab rendezője úgy fogalmazott, hogy olyan témát választottak erre az alkalomra, amely egy olyan ember életét dolgozza fel, akinek Szarvas sokat köszönhet. Éppen ezért választották az Akácember című darabot, amely Tessedik Sámuel evangélikus lelkész életét és szellemi örökségét eleveníti fel úgy, hogy tiszteleg Szarvas újratelepítésének 300. évfordulója előtt is. Illetve szintén bemutatásra kerül a Bűvös tojás című darab is, amely egy szlovák népmesét dolgoz fel. Mint Dósa Zsuzsa megjegyezte, ők képviselik Magyarországon a szlovák nyelvű színjátszást, ezért szlovák előadásokat is játszanak, és szlovák drámaírók műveit is bemutatják magyarul.

Továbbá idén is lesznek ingyenes produkciók, például a Kalandos Rejtő című irodalmi est, a Psyché és Nárcisz című monodráma vagy az Agatha Christie-mű alapján készült Váratlan vendég, de ilyen lesz a Békési Betyárok című előadás is. A fesztivál egy zenés show-val indul, színpadon lesz több vígjáték, így a Furcsa pár, az Örökösök és a Sors bolondjai is. A rendezvénysorozat a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes előadásával zárul.

Kiemelt kép: A Cervinus Művészeti Fesztivál plakátja (Fotó: Cervinus Művészeti Fesztivál)