Augusztus 9. és 11. között ismét megrendezésre kerül az Alba Regia Feszt Székesfehérváron. Az érdeklődök három napon keresztül megállás nélkül élvezhetik az ingyenes koncerteket.  Az 1967-ben indult – és tavaly is megvalósult – tradíció tehát idén is folytatódik, a szervezők célja, hogy az igényes, mégis befogadható muzsikát az utca emberével is megszerettessék.

Ezúttal a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon adnak koncertet hazánk legnevesebb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő előadói. Hétfőn a Fehérvár Big Band, a Vörös Janka New X-Series, valamint a Mörk feat. Borbély Mihály és Ferenczy György koncertje várja a nézőket. Kedden pedig a Bágyi Balázs New Quartet, a Jambalaya és a Vörös Tamás Project. Folytatva a sort a záró napon is igazi nagyágyúk: a Vibraton Quartet, a Budapest Ragtime Band, Pátkai Rozina, valamit Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt adnak koncertet.

A fesztivál küldetése többek között az, hogy fellépési lehetőséget adjon a fiatal tehetségek számára. Idén az átállások alatt a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói utcazenélnek. „Kiváltságos dolog volt tavaly, hogy a város és a Kodolányi János Egyetem támogatásával a rendkívüli helyzet ellenére is meg tudtuk tartani az Alba Regia Feszt-et. Az ilyen visszatérő események is növelik a biztonságérzetünket, azt mutatják, hogy van remény arra, hogy az élet visszatér a normális kerékvágásába. Mindamellett az Alba Regia egy fontos turisztikai és közösségi esemény a városban, amely a zene és a társaság ereje által segít a lelki töltekezésben.” – foglalta össze Mits Gergő, a fesztivál egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

Kiemelt kép: A fesztivál főszervezői: Mits Gergely és Vörös Tamás (fotó: Alba Regia Feszt Facebook)