Augusztus 20-án 20 óra 5 perces kezdettel vetíti a Duna TV a Budavári Palotakoncert – A TIZEDIK című operettgálát, amelyen a Budapesti Operettszínház és a műfaj legnagyobb szólistái működtek közre. 

A nyár operettünnepe 2022-ben jubilált, hiszen már tizedik alkalommal került megrendezésre augusztus első hétvégéjén a Budavári Palotakoncert lenyűgöző környezetben, a Budai Vár Oroszlános udvarában. A jubileumi alkalom egyben visszatekintésként is szolgált: felidézte a legsikeresebb, legnépszerűbb operett-áriákat, duetteket, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Ábrahám Pál és további kiváló magyar zeneszerzők dallamait.

Természetesen mint minden évben, a tizedik Budavári Palotakoncerten is a Budapesti Operettszínház szólistái (Bordás Barbara, Dancs Annamari, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Oszvald Marika, Süle Dalma, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Langer Soma, Ninh Duc Hoang Long, Vadász Zsolt), balett-, ének- és zenekara működik  közre, látványos showelemek és jelmezek kíséretében. Az ünnepi gála rendezője Vincze Balázs volt.

A Palotakoncert első része 20 óra 5 perces, a második része 21 óra 25 perces kezdettel kerül sugározásra a Duna TV-n.

Kiemelt kép: Pillanatkép a 2022-es Budavári Palotakoncertről (Fotó: Palotakoncert)