A noÁr aktivistái idén sem feledkeztek meg a gyermeknapról: szombmaton 10 órától 34 intézeti helyszín számára töltenek palacsintát a Pagony kertben, amelyet másnap délelőtt házhoz is szállítanak. A szervezők az ételérzékenyek egyedi igényeit sem hagyják figyelmen kívül.

Tavaly indult útjára a kezdeményezés – mondta el Tóth-Kása Ottília programkoordinátor –, amikor a noÁr Mozgalom Hős utcai ételosztásának öthetes programját egy gyermeknapi különlegesség zárta. A közösségi felületen közzétett felhívás hatására fél Budapest palacsintát sütött, amiből más szervezetek kis kedvezményezettjeinek is jutott.” 

A projektet a Help For Fun és a Pagony kert mellett idén is a Marcsika Palacsintája – Kézműves Sütöde támogatja. A 2018-ban alapított csepeli üzem, amely hajléktalan édesanyákat foglalkoztat az ötletgazda, Tajti Mária kezdeményezéseként, a koronavírus-járvány kitörése óta minden kórház Covid-osztályára maszkot és palacsintát vitt, a Budapest Bike Maffia közvetítésével pedig desszerttel látta el a hajléktalanszállókat és átmeneti otthonokat is.

Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója így fogalmazott az egy évvel ezelőtti akció összefoglalójában: „GYEREKNAP!!!! Végeredmény: 1450 gyereknek jutott 4714 palacsinta Budapest-szerte, Tarnabodon és Pilisen. Kimondhatatlanul csodálatos nap volt!! Reggel 11-kor a Pagonyban kezdtünk (nagyon köszönjük Foitl Andrásnak és a Pagony kertnek a segítséget és a helyszínt) ahol a csodálatos és pótolhatatlan koordinátorunk, Tóth-Kása Ottília, Bérces Nóri, Csermák Tímea – Totti, Fülöp Júlia a Pacsalinta kommandó felelősei és a Budapest Bike Maffia előkészítette a cuccokat. Ott voltak a szállítóink, akik startra készen várták, hogy vihessék Gyermeknap alkalmából a 4715, igen 4715 !!! db palacsintát Budapestre, Pilisre és Tarnabodra.

Kiemelt kép: Molnár Áron a tavalyi megmozduláson (Fotó: Zsolnai Péter)