A hagyományokhoz híven idén húsvétkor is az ünnepkörhöz kötődő előadásokkal várja a nézőket az Erkel Színház és az újonnan megnyitott Eiffel Műhelyház.

Nagycsütörtökön Pietro Mascagni főműve, a Parasztbecsület lesz látható Kamen Chanev (Turiddu), Komlósi Ildikó (Santuzza), Szegedi Csaba (Alfio), Kálnay Zsófia (Lola) és Balatoni Éva (Lucia) alakításában. Párdarabja ezúttal is a Bajazzók lesz, amelyet Kamen Chanev és Marcelo Álvarez (Canio), Létay Kiss Gabriella (Nedda), Alexandru Agache (Tonio), Szappanos Tibor, Balczó Péter (Peppe) és Haja Zsolt (Silvio) énekel majd. Mindkét darabot a Hamburgi Opera művészeti igazgatója, Georges Delnon rendezésében láthatja a közönség.

Nagypénteken az Erkel Színház Bernáth Büféje moziteremmé alakul, Mel Gibson A passió című filmjét nézhetik meg az érdeklődők 21 órától. Nagyszombaton és Húsvéthétfőn Bach Máté passió című művét játssza az Eiffel Műhelyház, az M. Tóth Géza rendezésében színpadra kerülő előadás szólistái Szigetvári Dávid, Kovács István, Fodor Gabriella, Schöck Atala, Megyesi Zoltán és Bakonyi Marcell lesznek.

Kiemelt kép: Jelenet a Parasztbecsületből (Fotó: Nagy Attila)