Tavaly online került megrendezésre, idén azonban ismét személyesen várnak minden érdeklődőt a szervezők Budapest egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatán. A 42. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 29. és május 15. között 30 helyszínen, több mint 100 eseménnyel várja közönségét.

A Budapest Brandt Nonprofit Zrt., a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete, valamint több kerület és helyi alkotóközösség által szervezett fesztivál ideje alatt bő két héten át táncol, zenél, játszik és ünnepel a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat – hiszen mind kortársak vagyunk. A Budapesti Tavaszi Fesztivál több mint négy évtizede a kulturális megújulás hírnöke, a város sokszínűségének ünnepe. A két éve tartó korlátozások, a távolságtartás után idén mindenkinek a találkozás élményét adják: egymással, felfedezésre váró helyszínekkel és izgalmas témákkal. A fellépők és közreműködők saját történeteiken keresztül mesélik el, milyen a világunk és milyenné tehetjük közösen. A kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost, a benne élőket és idelátogatókat.

Az összművészeti programokat és kulturális eseményeket felvonultató rendezvény a hagyományos formák mellett számos alkalmat kínál a közös játékra, a részvételre. A Budapesti Őszi Fesztiválon bevezetett élményutak mintájára tavasszal is több témát ajánlanak a szervezők közös átgondolásra, ezek között szerepel az anyaság, az európaiság és a fenntarthatóság is. A részletes programok március 17-től lesznek elérhetőek a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján.

Kiemelt kép: Budapesti Tavaszi Fesztivál