A hagyományokhoz híven idén is május 1-jén hirdeti meg következő évadát a Vígszínház, a 2024/25-ös bemutatók címeire 15 órakor derül majd fény, ezt követően pedig a társulat tagjai részleteket adnak elő többek közt olyan népszerű előadásaikból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby. Emellett kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel, dedikálással és vetítéssorozattal várják az érdeklődőt, sőt, a legkisebbeknek játékos foglalkozásokat is szerveznek a gyereksarokban.

11 órától veszi kezdetét a VÍG125 című dokumentum(játék)film zártkörű előbemutatója a Vígszínház bérletesei számára. A négyrészes, játékfilmes elemekkel gazdagított dokumentumfilm elmeséli a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat, az örömteli és fájdalmas pillanatokat. A kincset érő dokumentumokkal, soha nem látott archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket mesélik el az alkotók. A szereplők és a megszólalók között megtaláljuk a társulat egykori és mai tagjait, a főszereplő pedig maga az épület, vagyis a Vígszínház.

A kültéri programok 14 óra 30 perckor a Pinokkió című előadáshoz készített werkfilm vetítésével kezdődnek, a nagyszabású produkció próbafolyamatáról készült filmben bemutatják az izgalmas műhelymunkát és a nézők megismerhetik a szereplők és az alkotók gondolatait. Ezt követően 15 órától Rudolf Péter meghirdeti a 2024/25-ös színházi évad bemutatóit. 15 óra 30-től következik a társulat tagjainak zenés műsora, a koncert műsorvezetője Brasch Bence lesz.

Mindeközben 14 órától várják a gyerekeket a nekik dedikált programokra, amelyek között lesz lufihajtogatás, víg-tetkó készítés és arcfestés is, és folyamatosan zajlik majd a dedikálás is a színház főbejárata melletti teraszokon, de lesz könyvárusítás és szelfigép is.

A nap a VÍG125 című film esti díszbemutatójával zárul, amely 18 órakor veszi kezdetét.

Kiemelt kép: A Vígmajális (Fotó: Vígszínház)