Június 23. és 26. között tizedik alkalommal rendezik meg Egerben a Kaláka Fesztivált, amelynek vezérelve ezúttal is a sokszínűség lesz.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja, valamint az idén 42. alkalommal megrendezendő fesztivál művészeti vezetője kiemelte: a programok nagy többségének ismét az egri Érsekkert biztosít helyszínt, a június 23-i fesztiválnyitó verskoncertet azonban Noszvajon, a De la Motte-kastélyban adja Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák a Kalákával, Rackaláka címmel, míg június 25-én Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán Pál apostol című előadását a Barátok templomában tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők. 

A Kaláka összművészeti fesztivál, amely a gazdag zenei kínálat mellett színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal is várja a látogatókat. A középpontban a folk-, illetve világzene és az irodalom áll, de más műfajok képviselői is helyet kapnak a programban. Idén először lép fel a 30Y, a Bohemian Betyars és Müller Péter Sziámi, emellett a műsortervben a Söndörgő, a Budapest Klezmer Band, a Sebő-együttes, valamint a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band fellépése is szerepel. A négynapos eseményen belül kifejezetten a kicsikre fókuszáló Gyerekfesztiválon szombat és vasárnap délelőtt koncertek, meseelőadások, játszóházak szórakoztatják a legkisebbeket. Fellép többek között a Belvárosi Betyárok, a Kolompos, a Kaláka és Gryllus Vilmos, de Écsi Gyöngyi és Danny Bain mesejátéka is önfeledt kikapcsolódást ígér számukra. Emellett kipróbálhatják a bábjáték-automatát, a Csupa-Csoda interaktív játszóteret és fotózkodhatnak Kádár Ferkó fotószínházában.

Kiemelt kép: A Kaláka együttes (fotó: Nemzeti Színház)