Idén rendhagyó módon, a nyár legelején és legvégén rendezik meg a ZamJamet, a május 31. és június 2. közötti első szakaszban mások mellett Charlie, a Hot Jazz Band és számos dj is fellép majd Zamárdiban. Emellett filmekkel, beszélgetésekkel, impro színházzal is várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként.

A háromnapos program keretében a kilátónál akusztikus és dzsesszkoncertek lesznek a Müpa, a Budapest Jazz Club és a Magyar Jazz Szövetség válogatásában. A Parti Bisztrónál Dj Metha lép színpadra, a Rozmaring Étteremben Dj Venom és vendégei, többek között Jumodaddy, Krsa, Dj Turner és Dj Bootsie forgatják a lemezeket. A vízparti MOL színpadon június 1-jén a Hot Jazz Band és Charlie koncertje után nyárindító tűzijáték várja a vendégeket.

A Kertmozi hajnalba nyúlóan balatoni filmeket vetít a ZamJam Filmmaraton alkalmával. A Ma este gyilkolunk című filmje kapcsán Koltai Róberttel és az alkotókkal beszélgetnek, szombaton Földessy Margit és a Szindra társulat impro színháza várja a nézőket, a késő esti előadás vendége Fenyő Iván lesz. A Líra Irodalmi Teraszon Steigervald Krisztián generációkutató tart előadást. A Gasztro Kult & Art helyszínen Balaton környéki food truckok ételkínálatából lehet válogatni. Először rendezik meg a Zamárdi Bortúra sétáló borkóstolóját, ahol több mint tíz helyszínen helyi és dél-balatoni pincészetek borait kínálják.

Zam Art címmel Bereczki Kata balatoni képei lesznek megtekinthetők egy vándor pop-up kiállításon, megnyitja kapuit a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep, és balatoni tájképfestő workshop is lesz Szalai Krisztián festőművész vezetésével. Szombaton Bársony Bálint zenekarának Hangszersimogató interaktív gyermekkoncertje, vasárnap a Kiskalász zenekar koncertje várja a legkisebbeket.

A ZamJam idei második része a nyár végi Strand Fesztivál kísérőeseményeként valósul meg. 

Kiemelt kép: Zamárdi kertmozi (Fotó: Sebestyén Blanka)