A kampány elkezdődött, már várják a felajánlásokat a közmédia jótékonysági akciója, a Jónak lenni jó javára, amellyel idén az autista gyermekeket és családjaikat támogatják.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó projektvezetője elmondta: az idei kampány kedvezményezettjével, az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal egyeztetve a felajánlásokból egy olyan központ létrehozását szeretnék támogatni, ahol a szakemberek diagnosztizálni tudják az autizmus állapotát és terápiás megoldásokat tudnak javasolni az érintetteknek.

„Hosszú Katinka úszó, aki eddig is sokat segített már a kampányban, most is jelentkezett és a Nemzeti Színház színészei is jelezték, hogy csatlakoznának az akcióhoz. A szervezők várják a művészek, sportolók személyes tárgyait, amelyek áruba bocsátásával szeretnének segíteni az autista gyerekek fejlesztését segítő központ létrehozásában. Jelentkezni a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet.” – tette hozzá Siklósi Beatrix.

A tervek szerint december 20-án egy reggeltől estig tartó műsorfolyammal zárul a jótékonysági kampány, amelybe a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik valamilyen formában.

Az adományvonal már él: a 13 616-as számot tárcsázva vagy a 13 616-as számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat.

Kiemelt kép: Jónak lenni jó (Fotó: Médiaklikk)