Július végén kilencedik alkalommal került megrendezésre a Budavári Palotakoncert, amely az Operettünnep címet kapta, hiszen a művészek és a közönség azért gyűltek össze, hogy a legnagyobb operettslágerek segítségével megünnepeljék az újratalálkozást. Olyan művészek vettek részt a díszes eseményen, mint Fischl Mónika, Kiss Diána, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter és Vadász Zsolt, akik többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss, Kacsóh Pongrác és Vincze Ottó legendás szerzeményeiből adtak elő. 

A produkciót magas színvonalú színpad-, hang-, fény- és pirotechnika, látványos jelmezek, a Budapest Operettszínház zenekara, balett- és énekkara, valamint egyéb meglepetések tették még emlékezetesebbé. A show Pfeiffer Gyula vezényletével, Lénárt Gábor koreográfiájával és Vincze Balázs rendezésében valósult meg. „Legyen ez az este egy igazi ünnep, minden nézőnek, színpadi szereplőnek és az operettnek!” – szólt a felhívás, ami azokra is vonatkozik, akik nem tudtak ott lenni személyesen az Operettünnepen

Az MTVA rögzítette a programot, és augusztus 20-án a Duna Televízió közvetíti azt két részletben. A műsor első felvonására aznap 20 órakor kerül sor, majd 21 óra 35 perctől folytatódik a másodikkal. A felvétel felelős szerkesztője Barta Beáta, vezető operatőre Kis Attila, rendezője pedig Lukin Ágnes volt. 

Kiemelt kép: Oszvald Marika az Operettünnepen (Fotó: Jegy.hu)