Augusztus utolsó hétvégéjén, mint minden évben, most is megrendezésre kerül a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvénysorozat, ami ebben az évben is számtalan sokszínű programmal várja a látogatókat.

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét immár 15. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ, melynek célja, hogy Szentendre megmutassa valódi arcát, értékeit és egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén is. A jubileumi év alkalmából valódi időutazásban lehet részük a látogatóknak, hiszen a rendezvény visszatér kezdetekhez és egy bensőséges hangulatú hétvégére invitálja az érdeklődőket, valamint egy, az elmúlt másfél évtized tárgyi emlékeiből összeállított kiállítással is készülnek a szervezők, amivel erre a 15 évre emlékeznek.

A hagyományokhoz híven miden évben megrendezett Házak, udvarok, házigazdák néven ismert programsorozatban a látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyernek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely- és üzlettulajdonosokkal, valamint a házigazda által szervezett programokon megismerhetik az ott élők munkáját és hétköznapjait is. Ezen kívül lesznek még városismereti séták, beszélgetések, tárlatvezetések és képzőművészeti workshopok is. A Szentendrei Teátrumban filmvetítéseken, koncerteken és bábszínházi előadásokon vehetnék részt az érdeklődők, a Városház udvarán pedig korlátozott számú hallgatóság előtt a Söndörgő, a MÖRK és a Pál Utcai Fiúk lép majd fel.

A további programokról és a részletekről az esemény hivatalos Facebook- és weboldalán lehet olvasni. A rendezvény ingyenes, a Házak, udvarok, házigazdák egyes eseményei azonban szükséges belépőjegyet váltani, ezek a szentendre.jegy.hu, valamint a szentendrei Tourinform Irodában érhetők el.

Kiemelt kép: A szentendrei Fő tér az esti fényfestésben (Fotó: Deim Balázs)