Mivel a Békéscsabai Jókai Színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be.

A békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem. A Jókai Színház által működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó azonban nem zár be a téli hónapokban. Így azokat az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudják Szentesen játszani. Január 26-án került bemutatásra – immár Szentesen – Gogol A revizor című komédiája; február elején pedig a Lady Oscar című francia bohózat és a Hétalvó című japán népmese alapján Naplopó címmel készülő zenés gyerekdarab debütál. Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini-film színpadi adaptációjának, valamint az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái. Az előadásokat március közepén és végén mutatják be Szentesen.

Ez a terv biztosítja, hogy április 1-től öt kész előadás várja bérleteseinket és nézőinket Békéscsabán” – mondta el Seregi Zoltán, a színház igazgatóka, aki hangsúlyozta, hogy egyetlen előadást sem szeretnének törölni a békési megyeszékhelyen, és azt sem szeretnék, ha jövő szeptemberre csúszna egy a mostani évadra tervezett bemutató. Az évad utolsó premierje egy Agatha Christie-krimi lesz, amit májusban már Békéscsabán tűznek műsorra.

Kiemelt kép: Seregi Zoltán (Fotó: Rosta Tibor/MTI)