A nagy sikerű Liza, a rókatündér, valamint a hamarosan a mozikba kerülő thriller, az X – A rendszerből törölve rendezője, Ujj Mészáros Károly állítja színpadra a Centrál Színház idei legelső bemutatóját. Ujj Mészáros egyik legutóbbi rendezése 2011-ben, a Gyanús mozgások volt a Magyar Színházban. A premier előtt álló Büszkeség és balítélet két színészre különleges előadás lesz, ugyanis a Jane Austen regényéből (és az abból készült számtalan feldolgozásból) ismert megannyi szereplőt összesen két színész jeleníti meg a színpadon. Az izgalommal, érzelemmel és humorral teli előadást, és a 11 karaktert Balsai Móni és Schmied Zoltán játssza szeptember 28-tól a Centrálban.

Balsai Móni és Schmied Zoltán (fotó: Centrál Színház)

Austen világsikerű regényéből Joannah Tinces készített színdarabot, melyet most először mutatnak be Magyarországon. „Az előadás hangulata annyiban hasonlít a Liza, a rókatündér világához, hogy most is az a cél, hogy picit elvarázsoljuk a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra vigyük. Vetített hátterekkel dolgozunk, ezáltal sok helyszínt tudunk megjeleníteni, így látványos is lesz.

A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított. A ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszélni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott” – nyilatkozta Ujj Mészáros Károly.

Kiemelt kép: Balsai Móni és Ujj Mészáros Károly a Liza, a Rókatündér forgatásán (fotó: MTI)