A tavalyi nagysikerű Trainspotting bemutató után Horváth Csaba ismét visszatér a Tháliába rendezni, ezúttal Patrick Marber világhírű művét, a Közelebb című drámát állítja színpadra. A Télikertben debütáló darab a tervek szerint december 19-től lesz látható.

A színdarabot 1997-ben mutatták be először Londonban, amely két évvel később megérkezett a Broadway-re is. Mi sem bizonyítja jobban az anyag megosztó mivoltát, minthogy a különleges szerelmi kvartett története egyszerre tudott közfelháborodást kelteni és zajos sikert aratni. Ennek oka pedig egyértelműen a tabuk olyan módon való feszegetése, amelyre korábban nem volt példa a színháztörténetben: „Két nő és két férfi útjai keresztezik egymást a nagyvárosban, ahol legjobb a névtelen szex. Lazíts… Ne legyél beszari. Az élet kockázat nélkül halál. Csak hagyd, hogy szeressenek.”

A Thália előadásában Alice-t, a fiatal vagány sztriptíztáncosnőt Tóth Eszter, Dant, a korábban írói álmokat dédelgető nekrológírót Mózes András, Larryt, a nyers modorú bőrgyógyászt Pindroch Csaba, Annát, a titokzatos fotóművészt pedig Gubás Gabi játssza. A feladat pedig nem kisebb számukra, mint a nagy amerikai elődök nyomába lépni, hiszen a 2004-es Oscar-díjra jelölt filmváltozatban Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman és Clive Owen alakították a karaktereket. Mi mindenesetre nagyon várjuk a decemberi premiert!

Mózes András és Pindroch Csaba a Közelebb olvasópróbáján (Fotó: Kállai-Tóth Anett)

Kiemelt kép: Gubás Gabi a Közelebb olvasópróbáján (Fotó: Kállai-Tóth Anett)