2020 decemberében adják át az összművészeti és forprofit együttműködéseken alapuló Art is Business Díjakat. Az elismeréseket azok a nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint mecénások kaphatják, akik az idei év folyamán tudatosan működtek együtt a kulturális szektorral. A 2019-es díjazott, Radnóti Zsuzsa dramaturgot követően a Fidelio „Művészek a művészekért” díját Horgas Eszter fuvolaművész kapta.

A Fidelio „Művészek a művészekért” díj egyfajta kulturális mecénás-elismerés, amelyet minden évben azon művészek kapják, akik valamilyen módon, a saját vagyonukból és ellenszolgáltatás nélkül támogatják a saját művészeti szektorukat. Ahhoz, hogy valaki ezen díj birtokosa lehessen, a magazin szerkesztőivel kell megmérettetnie magát, majd az Art is Business Díj kuratóriuma mondja ki a végső döntést. A kuratóriumban az ország elismert kulturális kommunikációs szakemberei vesznek részt: Juhász Dóra, a Müpa PR-vezetője, Drucker Dávid, a Trafó – Kortárs Művészetek Háza marketing és kommunikációs vezetője, Fehér Zsuzsa, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum marketing és kommunikációs vezetője, Hóbor Helga, a Nemzeti Táncszínház kommunikációs és értékesítési vezetője, Batta Barnabás, a MITTE Communicatons stratégiai vezetője, valamint Balogh Máté András, a kortársPRos és az Art is Business tulajdonosa.

„A művész tizedik éve tart összművészeti kurzust Balatonfüreden – Partitúra néven – fiataloknak, akik minden művészeti ágba belekóstolhatnak. A résztvevőknek csak a támogatott árú balatonfüredi szállást kell fizetniük, a foglalkozások költségeit Horgas Eszter pályázati, illetve saját pénzből állja. Ez évente 25-30 gyerek részvételét jelenti a kurzuson. Eszter emellett ingyen ad magánórákat fiatal fuvolistáknak, vagy magánkoncerten befolyt összeggel segíti külföldi művészeti tanulmányaik költségeit. Minden évben hangszert vásárol olyan fiatal tehetségeknek, akiknek nem áll módjukban előteremteni a szükséges összeget.” – mondta el Canjavec Judit, a Fidelio lapigazgatója.

Kiemelt kép: Horgas Eszter az Art is Business Díj Fidelio „Művészek a művészekért” különdíj nyertese (fotó: Török Dániel)