Június 6. és 10. között Érinthető szecesszió címmel szervez fesztivált az Iparművészeti Múzeum, melynek keretében az érdeklődők az art nouveau birodalmában kóborolhatnak, a Ráth-villában.

Szó lesz a híres Bugatti-bútorokról, amelyeket Magyarországon elsőként most lehet megtekinteni, valamint a fémművességről és a fém fontosságáról, ironmanekről és vasladykről a szecesszióban. A szervezők ízelítőt adnak egy készülő kiállítás-sorozatból: a főigazgató-kurátor az Iparművészeti Múzeum jövőképéről és gyűjteményeiről mesél majd. Könyvművészeti alkotásokról és a Zsolnay gyár lüsztermázairól szintén bőséges, izgalmas információt kaphatnak a résztvevők az előadásokon. Továbbá tartanak városi- és épületsétákat, jógafoglalkozást, a múzeumpedagógusok pedig képkeretkészítő workshoppal, arcfestéssel, illetve a régi szakmák mestereiről, munkáiról szóló programmal készülnek.

A fesztivál eseményei – a városi séta kivételével – ingyenesek, ezekre az Iparművészeti Múzeum honlapján keresztül lehet regisztrálni.