Május 7-én, pénteken 19 órakor tartja a szombathelyi Weöres Sándor Színház Ion Luca Caragiale és a Mohácsi-testvérek által jegyzett Farsang… avagy ez mekkora tahó… című színmű bemutatóját.

A három felvonásos darab igazi dupla csavaros, vérbő komédia, amelyben esendő, hétköznapi figurákat követve válunk szemtanúivá az egyre bonyolódó szerelmi háromszögek kibontakozásának: „egy borbélyüzlet főnökébe két nő szerelmes; a nők férjei a féltékenységtől egetverő bosszúra szomjaznak. És ha az nem lenne elég, hogy saját boldogságát vagy boldogulását féltve eleve mindenki összekever mindenkit mindenkivel, megkezdődik a farsang, ahol a hűséges és hűtlen szeretők jelmezt öltenek, sőt jelmezt cserélnek. De persze minden jó, ha jó a vége…”

A jogszabályi előírásnál is szigorúbb óvintézkedések mellett tartott premieren színpadra lép: Kocsis Pál, Róbert Gábor, Endrődy Krisztián, Alberti Zsófi, Lábodi Ádám, Antal D. Csaba, Herman Flóra, Balogh János, Vlahovics Edit, Szabó Róbert Endre, Dunai Júlia, Jámbor Nándor, Hajdu Péter István, Hajmási Dávid, Kovács Márton és Móser Ádám. A díszletet Khell Zsolt, a jelmezeket Remete Kriszta tervezte.

Kiemelt kép: Jelenet a Farsang… avagy ez mekkora tahó… című előadásból (Fotó: Mészáros Zsolt)