Pénteken indul Szegeden az Őszi Kollekció elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében nyolc független színházi produkció, táncelőadások és a k2 Színház premierje is érkezik majd a Régi Zsinagóga színpadára.

Október 4-én a Nézőművészeti Kft. A kézmosás fontosságáról című előadása nyitja a programok sorát, melyet 7-én este a Másik Produkció Stílgyak című darabja követ. Október 13-án Kelemen Patrik Celesztin – égi tünemény és Raubinek Lili Kelly című táncelőadása várja a nézőket. Október 14-én a Színház- és Filmművészeit Egyetem negyedéves hallgatója, Veszelovszki Janka adja elő az Egy gésa emlékiratai című regény ihlette monodrámáját. Tavaly nagy sikerrel mutatták be Dékány Barnabás rendezését a Régi Zsinagógában, a Megyek utánad Grecsó Krisztián azonos című regényét dolgozza fel. A különleges mű most lesz utoljára látható eredeti játszóhelyén.

Október 19-én érkezik a Dollár Papa Gyermekei társulat Árvácska című előadásával, mely Kulka János is feltűnik majd a színpadon. A Szittyahintő című darab október 24-én egyetlen alkalommal lesz látható, a különleges produkció MASZK Egyesülettel és a k2 Színház közös bemutatója. Október 25-én a fiatal alkotócsoport Hűség című előadását tekintheti meg a szegedi közönség. A jegyértékesítés már elkezdődött.

Kiemelt kép: Jelenet az Árvácska című előadásból (Fotó: Nagy Gergő)