Holnap kezdődik a tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő gyulai Nemzetközi Shakespeare Fesztivál, az egyhetes rendezvény alatt számos magyar és külföldi társulat produkcióit láthatja a közönség. Az idei programok között lesz utcaszínház, táncszínház, filmvetítés, illetve kamaraszínházi és nagyszínpadi előadás is, a tematika idén a Vidám Shakespeare alcím köré épül.

A Gyulai Várszínház két saját bemutatóval is készül, kedden lesz a Sztalker Csoporttal közösen életre hívott Vízkereszt, de amúgy mindegy című komédia premierje, amelyet ifj. Vidnyánszky Attila rendez. Szombaton egy különleges színházi vállalkozással várják a nézőket, Vidám Shakespeare címmel az olasz Teatro Potlach-hal közösen olasz, indiai, gyulai és békéscsabai színészek és néptáncosok, népzenészek közreműködésével keltik életre a történelmi vár különböző tereit.

A városba várják továbbá a permi U Mosta Theatre-t, a tbilisi Nodar Dumbadze Professional State Youth Theatre-t, de érkezik a teheráni Mostaghel Theatre is egy előadással. Magyar produkciókban sem lesz hiány, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Shakespeare A vihar című művével, a Kulcsár Noémi Tellabor pedig a Sok hűhó semmiért című vígjátékkal látogat Gyulára.

Kiemelt kép: Osváth Gábor, Berecz István, Kovács Adrián, Vecsei Kinga Réta, Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila (Fotó: Trokán Nóra)