Az M5 csatorna indulása óta közvetít színházi előadásokat, régebben és jelenleg is játszottakat egyaránt. A prózai darabok, operettek és operák után most egy klasszikus magyar musical kerül vetítésre.

Lev Tolsztoj monumentális regényéből Kocsák Tibor és Miklós Tibor írt musical-operát, amelyet először 1994-ben, a Rock Színház előadásaként láthatott a közönség. A darab az elmúlt huszonöt évben a magyar musical-irodalom egyik ikonikus alkotásává vált, kevés olyan színésznő akad, aki ne vágyna arra, hogy eljátszhassa Annát a színpadon.

Az Anna Kareninát 2002. március 23-án, Szerednyey Béla rendezésben mutatta be a Madách Színház. A zenés színpadi adaptáció jelenleg is a repertoár részét képezi, tavaly februárban tartották a 100. előadást. A musicalről 2018. november 22-én tévéfelvétel is készült, amelyet most május 11-én 21 órakor sugároznak először, az M5-ön. A címszereplőt Polyák Lilla, Karenint Sasvári Sándor, Vronszkijt Posta Victor alakítja, Levin szerepében Barát Attila, Kittyként Haffner Anikó tűnik fel.

Kiemelt kép: Polyák Lilla és Sasvári Sándor (Fotó: Madách Színház)