HOFI 85 címmel beszélgetéssel emlékeznek meg Hofi Gézáról október 24-én 19 órától az Örkény Színház nagyszínpadán, ahol Hofi négyezerszer játszotta mindig pótszékes estjeit.

„Nem vagyok művész úr! Én vagyok a Hofi!” – Ezt mondta, ha kérdezték, ki is ő. De ezen túl mit fejthetünk meg a 85 éve született Hofi Géza titkaiból? Legenda volt és maradt, de ki lehetett valójában? Honnan jött? Hogy dolgozott? Miben állt különleges tehetsége? Mi a titka páratlan népszerűségének? Ellenszélben vagy hátszélben működött? A nép hangja volt, vagy a hatalom kegyeltje? Tűrt volt, vagy támogatott? Többek között ezeket a kérdéseket vitatják meg az október 24-i esten a meghívott vendégek. Szénási Sándor vezetésével egykori kollégái, Malek Miklós és Kalmár Tibor, Korcsmáros György, illetve Kormos Anett, Spiró György és Mácsai Pál beszélget majd Hofiról, és a korról, amelyben élt és amelyet kifejezett. Az esten bejátszásokon természetesen láthatjuk is a ’60-as, ’70-es, ’80-as és ’90-es évek legnépszerűbb előadóját.

A HOFI 85 egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz, melyet a nézők élőben is követhetnek az eszínház oldalán!

Kiemelt kép: Hofi Géza az MTV stúdiójában, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió Null:nulla című 1970. évi szilveszteri vetélkedőjén (Fotó Fortepan/Szalay Zoltán)