Megkezdődött a 39 lépcsőfok próbafolyamata a Szegedi Nemzeti Színházban. A Patrick Barlow és John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján írt krimi-vígjátékot december 18-án mutatja be a teátrum Horgas Ádám rendezésében.

Barnák László igazgató elmondta, hogy a járvány miatt átszervezték az eredeti ütemtervet, mivel december 18-án a Chicago musicalt bemutatóját tartották volna. Ám az egy olyan nagy ívű, sokszereplős zenés produkció, amit csak akkor érdemes színpadra állítani, amikor teltházak előtt lehet játszani, azonban a pandémia miatt erre most nincs lehetőség.

A paródia középpontjában Richard Hannay áll, aki középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény. Meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait Londonban, amíg egy napon véletlenül össze nem találkozik egy feltűnően csinos fiatal nővel, és hirtelen egy irtózatos bűnügy kellős közepén nem találja magát.

Amellett, hogy a darab egy fergeteges komédia, különlegességét mégis az adja, hogy mindössze négy színész játssza az összes karaktert. A történet még izgalmasabbá válik, a folyamatos háttérvetítések és a lassított akciójelenet által. A művészeknek igazi jutalomjátékot, a nézőknek önfeledt szórakozást ígér az előadás, melyet duplázott szereposztásban állítanak színpadra az alkotók. Főbb szerepekben Rétfalvi Tamást, Medveczky Balázst, Csorba Katát és Borovics Tamást láthatja a közönség.

A rendező a koncepcióismertetés kapcsán kitért arra, hogy a 39 lépcsőfok egyfajta vigaszt nyújthat az aktuális, mindenki számára megterhelő helyzetben. Idén a színdarab humora teszi egyedülállóvá a karácsonyi időszakot.

Kiemelt kép: Horgas Ádám a 39 lépcsőfok olvasópróbáján (Fotó: Szegedi Nemzeti Színház)