A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának jelenleg harmadéves színész osztályának hallgatói festmények újragondolásával és egyedi rekreációikkal töltik a karantén napjait, amikkel nemcsak magukat, hanem követőiket is szórakoztatják.

A színészhallgatók 2019. januárjában hozták létre hivatalos Facebook oldalukat, ahol közös előadásaikat, televíziós megjelenéseiket, különböző interjúkat, eseményeket és információkat osztanak meg az érdeklődőkkel. Ezek mellé érkeztek a Szépművészeti Múzeum kihívásából (Öltözz be és játszd el, hogy Te vagy a műalkotás!) inspirálódott festmény-rekreációk. A diákok elképesztő kreativitással vetették bele magukat a kihívásba, és kitartóan osszák meg nap mint nap az újabb alkotásokat, amelyek között találkozhatunk egészen élethű és humorosabb megoldásokkal is.

A harmadévesek osztályfőnöke Bozsik Yvette Kossuth-díjas balettművész, koreográfus és rendező, akinek ez az első osztálya a Kaposvári Egyetemen. Hozzá csatlakozott a márciusban Jászai Mari-díjjal kitüntetett Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház színművésze, rendező. A hallgatók a pandémia előtti időszakban a teátrumban töltötték gyakorlatukat, így például a Vidnyánszky Attila rendezte Tragédiában már a közönség is találkozhatott velük.

A kaposvári színészhallgatók egyre ismertebbek Budapesten, sőt országosan is, hiszen közülök egyre többet tűnnek fel magyar fikciós sorozatokban (jelenleg A Tanár és az Apatigris című szériában). Érdemes követni tehát a Facebook oldalukat, illetve az idén indult Instagram profiljukat is.

Kiemelt kép: Horváth Márk és Gulyás Gabriella (Fotó: Facebook)