Június 4-én mutatja be a Rózsavölgyi Szalon Sándor Pál rendezésében Alekszej Nikolaevich Arbuzov drámáját. A Kései találkozásban két legendás színész, Molnár Piroska és Jordán Tamás játszik együtt, június-júliusban mintegy hét alkalommal.

Éjszakánként elég meghökkentően viselkedik a tengerparti gyógyszálló egyik idős hölgylakója: mezítláb átmászik az ablakon, kiszökik a szanatóriumból, énekel a holdfényes kertben, sirályokat etet. Éjjeli bohém kiruccanásaival persze felrúgja az intézmény szabályait. Huncut szórakozottságán meg is ütközik a szanatórium hasonló korú, szintén magányos, kissé morózus főorvosa: nem igazán elnéző a „vétkező” nővel szemben. Próbálja rendre utasítani. Aztán lassan mégiscsak meglágyul. Vagyis kénytelen engedni annak: találkozni sohasem késő, mindenkinek szüksége van valakire, a boldogság pedig nem kényszer, az jön, ha hagyjuk, és emlékeztet minket arra, hogy élünk, még akkor is, ha a jelen esetleg már csak pillanatokban mérhető.

Molnár Piroska (Fotó: A Rózsavölgyi Szalon Facebook oldala)

Alekszej Arbuzov kétszereplős darabja egy tisztességben megőszült professzor és páciense kései találkozásának története. Lírai fordulataival, humoros, szerethetően ironikus jeleneteivel – jutalomjáték a színészeknek, ahogy 1977-ben jutalomjáték volt Tolnay Klárinak és Mensáros Lászlónak is. 2003-ban Alföldi Róbert rendezésében mutatták be, akkor Törőcsik Mari és Garas Dezső játszotta a főszerepet, hét évvel később pedig Piros Ildikónak és Garas Dezsőnek jutott a megtisztelő feladat. Most, több mint negyven évvel a hazai bemutatót követően két igazi színészóriást, Molnár Piroskát és Jordán Tamást láthatjuk a Rózsavölgyi Szalon színpadán. Rendezőként Sándor Pál csatlakozik hozzájuk: így válik a hihetetlen páros hihetetlen hármassá.

Kiemelt kép: Molnár Piroska, Jordán Tamás és Sándor Pál (Fotó: A Rózsavölgyi Szalon Facebook oldala)