Szeptember 14-én, kedden, 21 órától tűzi műsorára az M5 csatorna a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadását, Hevesi Sándor Császár és komédiás című darabját, amelyet Halasi Imre rendezett.

A történet szerint Diocletian császár Galerius caesarhoz adja leányát, Valeriát, ezért ünnepségsorozatot terveznek, színielőadásokat, versenyeket. Ezeket az eseményeket akarják felhasználni a római istenek népszerűsítésére, mert már az előkelők köreiben is egyre inkább terjed a kereszténység. A császár erőszakkal lép fel a keresztények ellen. Genesius színészt is magához kéreti és titokban a keresztény vallást kigúnyoló színdarabot irattat vele. Genesius anyja keresztény volt, de fiából nem sikerült keresztényt faragnia. A darabírás folyamán Genesius sok mindent felismer, és rejtett titkokra is rájön, melyek mind egy megállíthatatlan végzet felé sodorják.

A főbb szerepekben Avass Attila (Theodor, színész), Balogh Tamás (Crispus, rabszolga), Baracsi Ferenc (Claudius Eusthenius, udvari főtitkár), Barbinek Péter (Genesius, színész), Dézsenyi Zsuzsanna (Sabina, színésznő), Fekete Gizi (Helena, színésznő), Gazsó György (Aemilius Victor, főkamarás), Gerencsér Lajos (testőrtiszt), Jáger András (Pollio, százados), Kiss T. István (Galerius, caesar), Kocsis Ági (Lívia, színésznő), Segesvári Gabriella (Valeria, Diocletian császár leánya), Tomanek Gábor (Alexander Lisimachus, udvari orvos) és Zalányi Gyula (Diocletian császár) látható.

A tévéfelvétel szerkesztője Virág Katalin, operatőre Boldizsár Károly, rendezője Szirtes János volt. 

Kiemelt kép: Barbinek Péter (Fotó: indafoto.hu)