A MáSzínház Anya-e vagy? című monodrámája három alkotó anya gyerekeinek születése körüli titkos örömöket, és a gyakran elhallgatott küzdelmeket és fájdalmakat dolgozza fel Huzella Júlia előadásában. A darabhoz a nézők június 3-án és 5-én nem csak a szokványos módon kapcsolódhatnak.

Június első hétvégéjén 19., illetve 20. alkalommal meséli el az éjszaka nyugalmas 85 percében, két szoptatás között a Huzella Júlia által megformált kisgyerekes édesanya az élményeit. A stand-up és a slam poetry elemeivel is játszó előadás a színésznő, valamint a rendező, Bakonyvári Krisztina és az író-dramaturg, Róbert Júlia történeteiből állt össze. A személyes sztorik és a kislakásnyi színházi tér teremti meg azt az intim közeget, amelyben a nézők is könnyen kapcsolódhatnak az anyaság tabutémáihoz.

Június 3-án az előadás után Tibenszky Moni Lisa moderált beszélgetésre várja az aznap esti nézőket és a korábbi látogatókat is. Június 5-én pedig a kismamák is megoszthatják saját történeteiket. A hétvégi előadásokra jegyet váltani a MáSzínház honlapján lehet.

Kiemelt kép: Huzella Júlia (Fotó: Réthey-Prikkel Tamás)