A Fővárosi Nagycirkusz az online térben tartotta meg Dinasztiák című produkciójának premierjét a hétvégén, melyen közel nyolcvan artistaművész kápráztatta el a közönséget.

A minden korosztályt megszólító előadás a komoly tradíciókkal rendelkező magyar cirkuszművészet előtt tiszteleg azzal, hogy szinte az összes zsánert felvonultatja: a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-erőemelő-, görkorcsolya-, handstand és illúziószámok mellett az állat és az ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet a papagáj-, ló- és kutyaszámok reprezentálják. Sőt, az első felvonás végén olyan produkcióra is sor kerül, amelyet először láthatnak a nézők, ugyanis az Ádám, a Donnert és a Richter cirkuszi dinasztiák tagjai közösen mutatnak be egy látványos piramistrükköt lovaik hátán.

„A Fővárosi Nagycirkusz vezetésének és nekünk is fontos volt, hogy ebben a nehéz, pandémiás helyzetben minél több magyar artistát tudjunk segíteni. A Dinasztiák egyedülálló esemény, itt most kizárólag a világhírű magyar artistaművészeké a porond, övék a főszerep. A műsor mindhárom szakaszában fellépnek a cirkuszi dinasztiák tagjai, akiknek több felmenője, rokona is szerepelt a Fővárosi Nagycirkusz újranyitását ünneplő, ötven évvel ezelőtti műsorban” – nyilatkozta Kranitz Krisztián rendező, a Hortobágyi Károly-díjjal kitüntetett, többszörös cirkuszfesztivál-díjas Silver Power erőemelő duó tagja.

A premieren a Fővárosi Nagycirkusz társulata egyúttal köszöntötte az idén 70 éves id. Richter Józsefet is, aki a magyar cirkuszművészet nemzetközileg elismert, kiemelkedő alakja, a Magyar Nemzeti Cirkusz alapítója, az intézmény korábbi igazgatója. A Dinasztiák című produkció élő közvetítéseit április 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Kiemelt kép: Jelenet a Dinasztiák című előadásból (Fotó: Urbán Ádám / Fővárosi Nagycirkusz)