Május 9-én Ibsen Nórájával nyitja meg kapuit a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a Botond Nagy rendezésében látható előadást a teátrum stúdiótermében Pethő Anikó és Bodolai Balázs főszereplésével játsszák.

A jelenleg Kolozsváron érvényben lévő járványügyi rendelkezések értelmében májustól 30%-os kapacitással működhetnek a színházak, így a Kolozsvári Állami Magyar Színház is várja nézőit. A teátrum számos nagy sikerű előadását műsorra tűzi, így a Nórát követően a Lát(hatatlan) című kollázs-előadás (R.: Leta Popescu), a Pornó – Feleségem története (R.: Árkosi Árpád) és a Hegedűs a háztetőn (R.: Béres László) is látható lesz.

Május 21-én végre arra is van mód, hogy a teátrum alkotói közönség előtt tarthassanak premiert: 19 órától a színház nagytermében debütál George Orwell Állatfarm című regényének színpadi adaptációja, amelyet a közönség által már jól ismert Puskás Zoltán vajdasági rendező értelmezésében láthatnak a nézők. A kolozsvári ősbemutatóban az előadás és a dalok szövegéért Lénárd Róbert felelt, a zenét Erős Ervin és Klem Dávid jegyzi, a díszletet Puskás Zoltán, a jelmezeket Ledenják Andrea jegyzi.

Kiemelt kép: Jelenet a Nóra című előadásból (Fotó: Biró István)