Szeptember 26-27-28-án érzékenyítő színházi minifesztivált rendez a Trafó, amelyre három kontinens egy-egy különleges alkotója érkezik, hogy előadják a közéleti, gazdasági és politikai kérdéseket boncolgató monodrámáikat. Mindhárom programot közönségtalálkozó követi majd.

Elsőként Jaha Koo dél-koreai performansz művész lép színpadra Cuckoo című előadásával, amely beszél a politika és a történelem társadalomra ható összefonódásai mellett a fiatalok körében különösen magas munkanélküliségről, az elmagányosodásról és a társadalmi nyomásról is. A színmű a Koreai Kulturális Központ támogatásával érkezik Budapestre.

Szeptember 27-én lesz látható Silke Huysmans előadásában a Bányásztörténetek, a darab egy brazil bányászváros néhány éve történt katasztrófáját dolgozza fel. A belga produkció személyes indíttatásból jött létre, problémafelvetése mégis globális érintettségű, gondoljunk csak az amazonasi esőerdőkre, vagy Magyarország vörösiszap-katasztrófa sújtotta területeire.

Utolsó este, szeptember 28-án a német Oliver Zahn lép fel a Trafó színpadán. A Hauptaktion végig veszi a karlendítés kultúrtörténetét és politikai karrierjét, de reflektál a hatalom és a színpadi adaptáció kapcsolatára is. A darab első premierjét visszamondták a közönség várható reakciói miatt, ám az azóta mégis bemutatott előadás töretlen sikereket ér el a világ minden pontján.

Kiemelt kép: Jaha Koo a Cuckoo-ban (Fotó: Radovan Dranga)