Az ország és a régió legjelentősebb komolyzenei fesztiválján augusztus 13. és 19. között ismét a már jól ismert hazai és nemzetközi sztárfellépőket hallhatja a közönség Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetésével.

A fiatal muzsikusok képzésére nagy hangsúlyt fektető 12. Kaposfest idén egyéb  különleges programokkal is kiegészül:  az ifjú tehetségek nemcsak mesterkurzusokon vehetnek részt, hanem a fellépő művészekkel közvetlenül is megismerkedhetnek. Az összművészetiség jegyében a hazai táncművészet legnépszerűbb együttese, a Győri Balett is fellép, illetve kiegészítő programként a jubileumi Rippl-Rónai kiállítást is megnézhetik a fesztiválra látogatók. Emellett gyerekprogramok, kerekasztal beszélgetések, világzene és jazz is színesítik az idei nagyszabású fesztivált.

Az ismert és visszatérő művészeken kívül két olyan  világhírű zenész is színpadra lép, mint  Avi Avital (mandolinművész) és Ksenija Sidorova (harmonikaművész). A magyar zenei élet kiválóságai sem hiányoznak a programból, így fellép Bogányi Gergely, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Zempléni Szabolcs, Fenyő László, Langer Ágnes, Ránki Fülüp mellett a fesztivál vendégei lesznek a világhírű Signum Quartet, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kállai Vonósnégyes, az In Medias Brass Quintet és a Győri Filharmonikusok is.

A fesztivál teljes programja az esemény hivatalon oldalán tekinthető meg!

Kiemelt kép: A Signum Saxopfon Quartett (Fotó: Andrej Grilc)