Heten pályáztak határidőben az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztjára. A város közgyűlése egy szakmai bizottsági ülést követően dönt majd az új igazgató kilétéről október 29-én.

Összesen hét pályázat érkezett a Gárdonyi Géza Színház meghirdetett igazgatói posztjára. Blaskó Balázs, a jelen­legi vezető ismételten benyújtotta pályázatát, mellette Kelemen Csaba és Nagy András, a társulat jelenlegi tagjai, Szíki Károly, a színház társulatának ­korábbi tagja, Szőcs Artur, a Miskolci Nemzeti Színház rendezője, Gulyás Hermann Sándor színész, illetve Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója jelentkezett az egri színház vezetésére.

A kilenctagú szakmai bizottságba egy képviselőt a miniszter, négy főt a minisztérium színházművészeti bizottsága, egy képviselőt a teátrum közalkalmazotti tanácsa küld, a színház szakszervezetét szintén egy ember képviseli. Az augusztus 30-i közgyűlési határozat alapján további két személyt a fenntartó delegált Mirkóczki Zita és Berecz Mátyás személyében. A szakmai bizottság ülésére október elején került sor, ahol minden jelöltnek egyformán biztosított volt a bemutatkozás, a pályázat bemutatásának, kiegészítésének lehetősége, valamint a Bizottság tagjainak kérdések feltétele. A jelöltek sorrendje egyelőre nem nyilvános, a lista október 26-án a Városimázs Bizottság tárgyalásán válik elérhetővé. A végleges döntés az október 29-i közgyűlésen születik majd meg.

Kiemelt kép: Az egri Gárdonyi Géza Színház (Fotó: visiteger.com)