Közel hatvan évvel ezelőtt, 1960-ban jelent meg Henry Farrell legnagyobb hatású, és talán legismertebb regénye, a Mi történt Baby Jane-nel? című pszichothriller. A könyv sikerét mutatja, hogy kiadása után két esztendővel később, 1962-ben már filmet is forgattak belőle, a kor két nagy színésznőjéve, Bette Davisszel és Joan Crawforddal a főszerepben. A horrorisztikus történet pedig kritikai és kasszasiker lett.

A Mi történt Baby Jane-nel? főszereplője egy testvérpár, Jane és Blanche Hudson. Jane már hatévesen mindenkit elkápráztat gyermeki bájával és tehetségével, karriere felfelé ível, ám ahogy telnek az évek, a kislány varázsa egyre halványabb lesz az időközben gyönyörű filmsztárrá cseperedő nővére, Blanche árnyékában. Az idősebb testvér megpróbál minden filmjében szerepet kiharcolni elfeledett húgának, ám Jane már koránt sem olyan ennivaló, mint egykoron. Blanche karrierjét egy titokzatos baleset töri ketté, aminek következtében megbénul és húga veszi őt gondozásba. A megkeseredett Jane azonban az önfeláldozó ápolás álcája mögött egyre kegyetlenebb módszerekkel kínozza nővérét.

Pillanatkép a Mi történt Baby Jane-nel? olvasópróbjáról (fotó: Szokodi Bea)

Henry Farrell pszichothrillerét ősszel a Hatszín Teátrum mutatja be, méghozzá Alföldi Róbert rendezésében, aki először dolgozik a fiatal játszóhelyen. A Mi történt Baby Jane-nel? testvérpárját Hernádi Judit és Kiss Mari alakítja, további szerepekben pedig Hartai Petra, Bercsényi Péter és Kovács Máté is színpadra lép. Az előadás díszlettervezője Kálmán Eszter, producere Kövesd Zsuzsa (Delta Produkció). A bemutató 2019. szeptember 21-én lesz.

Kiemelt kép: Hernádi Judit és Kiss Mari (fotó: Szokodi Bea)