Márai Sándor Hallgatni akartam című művének színpadi adaptációjával folytatódik a Vígszínház online előadás-közvetítéseinek sorozata november 28-án.

A Padlás élő közvetítésének nagy sikere után a Vígszínház úgy döntött, folytatja a streamelést, nagy örömet okozva ezzel nemcsak a színészeknek, hanem a közönségnek is. Szombaton Márai Sándor megható történetét láthatják a nézők megelevenedni a Házi Színpadon Hegedűs D. Géza egyedülálló előadásában, Marton László rendezésében.

A Hallgatni akartam című elbeszélés az 1938-as Anschluss utáni évtizedet dolgozza fel pontos képet adva az akkori világpolitikáról és életkörülményekről. A művet az Egy polgár vallomásai harmadik és egyben befejező kötetének szánta az író, 2013-ig azonban mégis kiadatlan maradt a történet. Ennek oka, hogy a könyv egyfajta vallomás is Márai részéről, amelyet az emigrációja során fejezett be: „Nem engedem külföldi nyilvánosság elé, nem akarom, hogy ezt a szomorú vallomást, a magyarságnak ezt a vádiratát idegenek is olvassák.” – indokolta egykor a szerző. Az elbeszélésben megjelenő kulcsfontosságú elemek az előadásban is végigvonulnak, mint a polgárság sorsának, múlt-, jelen- és lehetséges jövőbeli szerepének kérdései.

A Hallgatni akartam című előadás élő közvetítésére november 28-án 19 órától az eSzínház felületén kerül sor. Normál, támogatói- és ajándékjegyek az eSzínház hivatalos weboldalán érhetők el.

Kiemelt kép: Hegedűs D. Géza (Fotó: Várady Nikolett)