Folytatódik a Katona József Színház novemberben meghirdetett, meghívásos drámapályázatán díjazott darabjainak online térben való feldolgozása: a K:ortárs következő szerzője Háy János. A Szavalóversenyt rendhagyó módon három részes sorozatként közvetíti a teátrum, amelyek szorosan összefüggenek, együtt adják ki a József Attila-díjas író, költő életművét, ám különálló művekként is megtekinthetők.

A Tárnoki Márk rendezésében megelevenedő történet főszerepét Kocsis Gergely játssza, partnerei a március 13-i epizódban Rujder Vivien, Szirtes Ági, Bán János, Bányai Kelemen Barna, Dankó István, Elek Ferenc, Takátsy Péter, Vajdai Vilmos és Vizi Dávid. Március 19-én 19 órától válik elérhetővé a második rész, ahol a Jászai Mari-díjas színművész mellett Bezerédi Zoltán és Szacsvay László szaval, a sorozat záró etűdje március 26-án kerül bemutatásra Fekete Ernő, Takátsy Péter és Ujlaki Dénes közreműködésével.

Az első előadás végén a szervezők ismét feldolgozó beszélgetéssel várják a nézőket, amelyen részt vesz Háy János, Kocsis Gergely és Tárnoki Márk, a moderátor Ott Anna.

Kiemelt kép: Kocsis Gergely a Szavalóverseny felvételén (Fotó: Horváth Judit)