A tatabányai Jászai Mari Színház is csatlakozik az online előadásokat közvetítők táborához, elsőként Háy János Házasságon innen és túl című darabját tekinthetik meg az érdeklődők.

Mint a közleményükben olvasható, ezekben a nehéz időkben sem szeretnék elengedni a nézők kezét, hiszen továbbra is missziójuknak érzik, hogy osztazzanak velük azokban a feledhetetlen pillanatokban, melyeket a színház nyújthat mindenki számára. Éppen ezért április elejétől online közvetítik egy-egy régebbi előadásukat, amelyeket Facebook oldalukon, élő videóban tekinthetünk meg, minden héten kétszer: először péntek este 20 órától, majd az ismétlést szombat délután 17 órától. A közvetítéseket mindig néhány perccel korábban indítják majd, hogy mindenkinek legyen ideje csatlakozni az előadás kezdéséig. A Házasságon innen és túl című darabot április 3-án (20:00 óra) és április 4-én (17:00 óra) láthatjuk.

Háy János drámáját 2015. december 12-én mutatta be a teátrum Hargitai Iván rendezésében. A darab tragikomikus játék, modern labirintus, egymásba gabalyodó kapcsolatok szövevénye. A szerelem irracionalitása és a házasságok kapcsolatdinamikája szabdalja az egyéni és az összeforrott sorsokat. Felnőttek kétségbeesett fogócskái, melyet valószínűleg a házasságon belüli kommunikációs csapdák és érzéketlenségek indukálnak. A „házasságon túli” kapcsolatok, idegesítővé degradálódott szerelmesek mindennapjainak, ünnepeinek fáradt szomorúsága, szeretők miatti hazudozások kusza hálója. Meg talán az is, hogy itt Közép-Európában az élet értelmét, feladatát kutatva, elbizonytalanodtunk… Tanulunk, lakásra, számlákra, nyaralásra gyűjtünk, míg elérkezik a nyugdíjas évek bizonytalan, megalázó horizontja… Ennyi lenne az ember nagyszerű küldetése? A főbb szerepekben Dévai Balázs, Kaszás Mihály, Kardos Róbert, Schruff Milán, Major Melinda, Pálfi Kata, Bakonyi Csilla és Danis Lídia látható.

Dévai Balázs és Pálfi Kata a Házasságon innen és túlban (fotó: Szvatek Péter, Jászai Mari Színház)

Kiemelt kép: Danis Lídia és Bakonyi Csilla a Házasságon innen és túlban (fotó: Szvatek Péter, Jászai Mari Színház)