Izgalmas koncerttel adja meg a 2021/22-es évad alaphangulatát a hatodik szezonját megkezdő Harmadik Hely: szeptember 17-én az Ónodi Eszter & The Open Pub zenekarral várják az érdeklődőket.

A harmadik hely a szociológiában is ismert fogalom, Ray Oldenburg nevéhez kötődik. Az amerikai szakember elmélete szerint az első hely az otthonunk, a második hely a munkahelyünk, a harmadik hely pedig egy ezektől független közösségi tér, ahol rendszeresen találkozhatnak a hasonlóan gondolkodó, egymásra kíváncsi emberek. A budapesti Harmadik Hely életre hívói – Németh Anikó és dr. Horváth Gábor – ennek a gondolatnak a mentén nyitották meg otthonunkban polgári szalonjukat, ahol a résztvevők családias hangulatban ismerkedhetnek meg izgalmas produkciókkal, alkotókkal.

Ónodi Eszter és Kirschner Péter zenekara egyetlen dalra tervezték csak az együttműködésüket, ez a Karafiáth Orsolya – a Harmadik Hely állandó háziasszonya – szövegéből íródott Én úgy alszom el volt.

Kirschner Péterrel olyan 4 éve ismerjük egymást, mióta vendégeskedtem pár alkalommal a Müller Péter Sziámi And Friends zenekarnál. Aztán más felállásban találkoztunk egy Bowie emlékkoncerten. Egyszer csak Péter felhívott, hogy összerakott a stúdióban egy dalt, már csak az ének hiányzik belőle. Így amikor feloldották a karantént, rákerült az is – fogalmaz a Katona József Színház Jászai Mari-díjas színművésznője. A közös munka azonban olyan jól sikerült, hogy a zeneszerző számos további dalötlete Ónodi Eszter hangját szólalt meg a fejében, így az alkotók úgy döntöttek, folytatják a közös munkát. Megalakult az Ónodi Eszter & The Open Pub zenekar, amelynek hamarosan az első albuma is megjelenik.

A friss formáció különleges, személyes, költői pop-rock hangzásvilágú dalait szeptember 17-én a Harmadik Hely hatodik évadának nyitóestjén, a teraszon hallgathatják meg az érdeklődők, a jegyértékesítés már elkezdődött.

Kiemelt kép: Ónodi Eszter & The Open Pub (Fotó: Harmadik Hely)