Február 25-27. között rendezik meg a Holtszezon Irodalmi Fesztivált: a háromnapos programsorozat alatt koncertek, színházi előadások, beszélgetések, workshopok várják az érdeklődőket Veszprém belvárosában. 

A Holtszezon egy olyan irodalmi fókuszú, de alapvetően összművészeti fesztivál, amely azokat a műfajokat karolja fel, amelyeket bár rengetegen szeretnek, mégis ritkán találkozhatunk velük a kulturális eseményeken. A határterületek és a nézőpontváltások mindig izgalmasak, éppen ezért az eseményeken az irodalom határműfajaira, valamint a feltörekvő, fiatal előadókra koncentrálnak a szervezők. Az írott műfajok közül a krimi, a sci-fi, a képregény- és fanzinekultúra, az ifjúsági- és gyermekirodalom, valamint a kortárs költészet lesz jelen a fesztiválon, de a programkínálatban szerepelnek színházi és bábszínházi előadások, hip-hop és slam poetry események, valamint alternatív zenei, punk és kísérletező posztrock koncertek is. A különböző előadások mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására is, éppen ezért számos workshop – képregénykészítés, sci-fi írás, költészeti műhely – várja majd a látogatókat. 

Háy János (fotó: Valuska Gábor)

A fesztivál második napján többek között Likó Marci és Géczi János várja zenés irodalmi műsorukkal az érdeklődőket a Papírkutyában, az Incognito Kávéházban pedig 14 órától a POKET csapatának közreműködésével zajló rendezvényeken vehetünk részt. Háy Jánossal Bencze Péter beszélget a szerző Omarával közösen jegyzett Amit gondolsz – az van lefestve című kötetéről, ezt követően az író dedikálja is a könyvét. 15:30 és 17 óra között POKET irodalmi kvízt tartanak, amely után Wunderlich József és barátai gondoskodnak a felhőtlen hangulatról, hiszen a napot a SKIZO-koncert zárja. 

Vasárnap Igó Éva és Zoltán Áron közös előadását, a Szívlapát című részvételi versszínházi produkciót tekinthetik meg a KUNSZT!-ban, az Incognito Kávéház pedig három irodalmi műsort is kínál a délután folyamán: Sidó Anna Csáth Géza munkásságát veszi górcső alá, Grecsó Krisztián az Irodalomról többet címmel tart előadást, míg Vecsei H. Miklós Beszélgetések Sheryl Suttonnel című Pilinszky-estjével készül. 

A fesztivál programjai belépti díj nélkül látogathatók, hiszen ahogyan Szőcs Zoltán mondja: „A legnagyobb igazságok csak ingyen mondhatók ki.” A részletes program a Holtszezon Irodalmi Fesztivál oldalán található.

Kiemelt kép: Wunderlich József (Fotó: Vígszínház)