Több mint 10 évvel a premiert követően idén nyáron újból láthatja a nagyközönség a Robin Hood musicalt, amelynek ősbemutatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartották 2010. augusztus 13-án. A ritkán utaztatott nagyprodukciót hosszas kihagyás után 2022 júniusától ismét több helyszínen tekinthetik meg a nézők.

A musicalban feldolgozott legenda méltán a világ egyik leghíresebb története, hiszen olyan örök emberi értékekről szól, mint a hazaszeretet, a hűség, az igazság keresése, a szabadságvágy, amelyek mindenkor, minden időben érvényesek. A népszerű történet rengeteg humorral van átszőve, markáns karakterei szinte minden műfaj művelőit megihlették már. A darabban megtalálhatóak éppúgy a lírai jelenetek, mint a látványos tömeg- és táncképek, és természetesen nem maradhatnak el a kaszkadőr elemeket tartalmazó akciójelenetek sem. A musical címszereplőjét Kovács Áron alakítja, szerelmét, Lady Mariannt pedig Békefi Viktória és Gubik Petra játssza váltott szereposztásban. Mellettük a főbb szerepekben feltűnik még a színpadon Balázs Csongor Nothingam bírájaként, Gerner Csaba Lord Gisborne-ként, Hajdú Steve Little Johnként, William bőrébe pedig Vastag Tamás és Pesák Ádám bújik. A romantikus történetet a színészek játéka mellett lenyűgöző led-látványtechnika, és fülbemászó dallamokkal egy 12 fős vonós-fúvós élőzenekar kelti életre.

Az előadás zenéjét Szomor György szerezte, akinek olyan musicaleket köszönhetünk, mint a Monte Cristo grófja vagy a Diótörő és Egérkirály, és aki egyben a produkció színre vitelét is magára vállalta, a szövegkönyvet pedig a hazai musicaljátszás atyja, Miklós Tibor írta, akinek többek között az Anna Karenina, az Abigél, a Légy jó mindhalálig!, az Utazás (Lady Budapest), a Sztárcsinálók vagy A vörös malom fűződik a nevéhez számos fordítás mellett. A jelmezeket Papp Janó tervezte, a koreográfiáért Hajdu Anita volt felelős. A musicalt nyáron három helyen tekinthetik meg a nézők: június 5-én Szekszárdon, június 27-én Mórahalmon, augusztus 5-én pedig a Szarvasi Víziszínházban. 

Kiemelt kép: Kovács Áron és Békefi Viktória, a Robin Hood musical főszereplői (Fotó: Westend Színház Produkció)