Elsőként Ray Cooney bohózatát, A miniszter félrelép című darabot adja elő a pécsi teátrum társulata Böhm György rendezésében június 5-én. A produkció a tervek szerint a Pécsi Nyári Színházban is látható lesz. A főbb szerepeket Györfi Anna, Stubendek Katalin, Darabont Mikold, Vidákovics Szláven és Lipics Zsolt alakítják.

Bemutatják a Terror című „interaktív bírósági tárgyalást”. A Rázga Miklós által jegyzett előadáson a színészek – Tóth András Ernő, Józsa Richárd, Köles Ferenc, Illés Alexa, Urbán Tibor és Stubendek Katalin – a közönséget is bevonják a történetbe. A harmadik premier június 22-én lesz: Stephen Schwartz John és Michael Tebelak Godspell című musicaljét Kéri Kitty rendezi a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának harmadéves színművész hallgatóinak közreműködésével.

Júniusban olyan népszerű vígjátékokat is műsorra tűz a színház mint a Balfácánt vacsorára, vagy a Játék a kastélyban, de a közönség megtekintheti A padlást is, melynek hamarosan a 150. előadása következik. A produkciók kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók, a 18 éven aluliak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérő jelenlétében vehetnek részt a programokon.

Kiemelt kép: jelenet a Terror című  előadásból (Fotó: Körtvélyesi László)