Nagy érdeklődés mellett, teljes teltház előtt tartották meg a Levi’s Story (korábbi címén: Farmerkirály) című musical sajtótájékoztatóját a Fészek Klubban.

A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ért, és ezen belül Levi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el. A Levi’s Storyt a Pesti Broadway Alapítvány és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában mutatják be, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. Különlegessége, hogy három premierje is lesz: Siófokon, Fertőrákoson és Veszprémben. Az előadást beharangozó eseményen a szereplők mellett az alkotók is tiszteletüket tették, őket a program háziasszonya, az előadás női főszereplője, Szulák Andrea kérdezte.

Szulák Andrea a Levi’s Story című musical sajtótájékoztatóján (Fotó: Dombóvári Tamás)

Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője közel 9 éve tervezi bemutatni a darabot. „Ez a produkció nem hiába kapta a világsiker musicalje szlogent, hiszen a farmernadrágnál keresve se találhatnánk ismertebb ruhadarabot. Remélem, hogy az előadás külföldre, Izraelbe és Amerikába is eljut.” A darab új címe, a Levi’s Story Oberfrank Pál fejéből pattant ki. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója elmondta, hogy a közönséget szeretnék kiszolgálni, ezért is tartotta fontosnak, hogy koprodukciós partnere legyen az előadásnak. Ő is szeretné, hogy a hazai bemutatók és előadások után külföldön is bemutathassák a darabot.

Kiss László, a Siófoki Kálmán Imre Színház igazgatója szerint a Levi’s Story csak siker lehet, és reméli, hogy ezzel a darabbal visszakerülhet Siófok az ország kulturális életének vérkeringésébe. Jávor Ferenc „Fegya” Kossuth-díjas zeneszerző elárulta: úgy érzi, ez a történet olyan erős, hogy az előadás a világ bármelyik színpadán megállná a helyét. Müller Péter Sziámi, az előadás dalszövegírója elmondta, hogy mennyire megrázta Kállai István, a darab egyik megálmodójának elvesztése, akihez régi barátság fűzte. Hozzátette, a halála előtt már félig kész volt a darab librettója. „Fegyával külön öröm együtt dolgozni és dalt írni. Fellengzősnek tűnhet a világsiker kifejezés, de itt a történet nagyszerű, a Fegya legalább olyan jó, mint bármelyik Broadway-zeneszerző, engem meg majd valaki jól lefordít angolra” – viccelődött.

Kerényi Miklós Gábor és Jávor Ferenc a Levi’s Story című musical sajtótájékoztatóján (Fotó: Dombóvári Tamás)

Az előadás főbb szerepeiben Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha lesz látható. A produkció ősbemutatójára 2022. július 15-én és 16-án kerül sor a Siófoki Szabadtéri Színpadon, augusztus 26-án és 27-én Fertőrákoson láthatják a nézők, októberben pedig megérkezik kőszínházba is, a Veszprémi Petőfi Színház színpadára.

Kiemelt kép: A szereplők és az alkotók a Levi’s Story című musical sajtótájékoztatóján (Fotó: Dombóvári Tamás)