March of March volt a címe annak az online performansznak, melyet márciusi workshopja alkalmával készített a budapesti Baltazár Színház, a lengyelországi Teatroterapia Lubelska és a szlovákiai Mestské Divadlo z Pasáže a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával.

Az alapvetően mozgásra és koreográfiára épülő közös munka sok technikai szakembert igényelt, ám az öt nap során bebizonyosodott, hogy bár az online forma sok szempontból kevesebb, mint az élő találkozás, más szempontból viszont új kísérletekre, szokatlan művészi megközelítésekre ad lehetőséget. A workshopon külön térben, de mégis egymást figyelve, egymásra reagálva táncolt a három ország három társulata, az élőzenét ehhez a Teatroterapia Lubelska zenésze, Piotr Kiliański szolgáltatta Lublinból, a budapesti helyszínen Elek Dóra és Farkas Dorka, míg Lublinban Maria Pietrusza-Budzyńska, Banská Bystricán pedig Eva Ogurčáková segítette a színészek munkáját.

A performaszról készült rövidfilm a Baltazár Színház Vimeo oldalán található, további információk a workshopról itt olvashatók.

Kiemelt kép: jelenet az előadásból (Fotó: Baltazár Színház)