Idén is megrendezik az Ódry Színpadon, a Színház- és Filmművészeti Egyetem játszóhelyén a MONOdráma Napokat. A május 11-től 13-ig tartó háromnapos színházi seregszemlén kilenc monodrámát láthat a közönség. A programban szereplő előadások közül három már eddig is szerepet az Ódry műsorán: Az egérlyukból, a Psyché és Az idegen című előadások kivételével mindegyik másik monodráma ingyenesen lesz látogatható.

Május 11-én, szombaton 17 órakor a Vas utcai játszóhely 220-as termében debütál a hétfői bemutató előtt a PanoDráma Theatre új előadása, az egy fiatal, leukémiás lány életéről készített Megmondta professzorasszonyom, melynek előadója Kőszegi Mária. Ugyanezen a napon, 19 órakor lesz látható Martinkovics Máté Az egérlyukból című monodrámája, mely Dosztojevszkij kisregénye nyomán készült. A legutóbbi MOST Feszten közönségdíjat elnyert előadást május 11-én játsszák utoljára.

Jelenet Az egérlyukból című előadásból (fotó: Éder Vera)

Május 12-én, vasárnap három egyszemélyes produkciót is láthatnak a nézők. A sort a 15 órakor kezdődő Psyché nyitja Bánovits Vivianne előadásában, ezt követi 16:30-kor Káli Gergely Mi történt, Elvis? címet viselő monodrámája, este pedig Ábel Stella áll a közönség elé, méghozzá Weöres Sándor Psychéjével. Május 13-án hétfőn 16 órakor Mahó Andrea „Oly furcsa érzés” című előadása lesz látható. Ezt követően 18 órakor kezdődik majd Az idegen, Albert Camus világhírű elbeszélése nyomán Zakariás Máté mesél arról, mi történik azzal, aki nem hajlandó beállni a sorba. A MONOdráma Napok záró programja a Túlélő lesz, Varga Ádám előadását 20 órától tekinthetik meg az érdeklődők.

Kiemelt kép: Jelenet a Psyché című előadásból (fotó: Ódry Színpad)