Ezen a nyáron is várják a diákokat a Cukiság faktor című kiállításhoz kapcsolódó táborokba, amelyek a Ludwig Múzeum épületében valósulnak meg.

A 6-12 éveseknek szóló Az én cuki figurám legújabb kalandjai tábort június 19-23., valamint június 26-30. között rendezik meg, ahol megismerik minden résztvevő kedvenc figuráját, karakterét. Megnézik mitől szeretjük őket, miért kedvesek, barátságosak számunkra kedvenceink. A cukiság kiállításban bemutatott művek érdekes alapanyagaival dolgoznak, az ismert, szeretett figuráinkat, karaktereinket pedig új kalandokra viszik.

Július 10-14. között 13- 18 éveseknek rendezik meg a Cuki vagy nem cuki tábort, ahol olyan műveket, alkotófolyamatokat, témákat járnak körbe, amelyeket főként a közösségi média közvetít és képvisel. Kritikai nézőpontból vizsgálják meg mi is a giccs, hogyan jelenik meg a perfekcionizmus a mindennapokban, és valójában mit pótol, mit jelent, miért szükséges a mai világban a cukiság meghatározó jelenléte. A hét folyamán A cukiság faktor című kiállítás műtárgyaival ismerkedhetnek meg a táborozók, valamint mindenki elkészítheti saját műtárgyát, amiből az utolsó napon kiállítást rendeznek.

A legutolsó táborra július 17-21. között kerül sor, erre 16-26 év közötti fiatalokat várnak. A De cuki vagy! Tényleg? önismereti tábor lehetőséget ad arra, hogy a művészet befogadó és alkotó oldalán is foglalkozzunk a cselekedeteink mögött húzódó, gyakran önmagunk elől is gondosan eltitkolt személyiségünk feltárására. A tábor ideje alatt A cukiság faktor című kiállítás anyagában elmélyülve, a művészetterápia eszköztárának segítségével törekszenek az önmagunkkal való fókuszáltabb szembenézésre. Előhívják érzéseiket, asszociációikat, benyomásaikat a kiállítótérben látottak alapján, majd kísérletet tesznek lelki tartalmaink akár tudatos, akár tudattalan kifejezésére.

További információk a Ludwig Múzeum oldalán érhetők el. 

Kiemelt kép: Ludwig Múzeum (fotó: onthegrid.com)