Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, a különleges programsorozattal kapcsolatos részletekről a Nemzeti Színházban tegnap tartott sajtótájékoztatón derült fény, amelyen felszólalt Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest város humán főpolgármester-helyettese, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója és Dr. Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója.

A rendezvényen részt vevő 34 fővárosi színház idén közel 200 programmal várja az érdeklődőket, amelyek között lesz kulisszajárás, nyílt próba, interaktív workshop, bemutató és koncert is. A szervezők ebben az évben igyekeznek a teátrumok közötti közlekedést is megkönnyíteni: a BKK-val együttműködve külön buszjáratokat indítanak a város északi részén található helyszínek között, amelyek SZÉ jelzéssel lesznek ellátva és a Színházak Éjszakája karszalagokkal és az okoseszközön felmutatott érvényes voucherrel lehet majd őket igénybe venni. Budapest déli részén a BKK szokásos járataival lehet majd a helyszíneket megközelíteni.

Azok, akik esetleg biciklivel szeretnének a színházak között közlekedni, 500 forintért válthatnak 24 órás MOL BUBI bérletet, úgy, hogy kivételesen kauciót sem kell fizetniük. Ezzel a lehetőséggel a karszalaggal vagy voucherrel rendelkezők szeptember 12. és 19. között tudnak élni a jegy.hu felületén keresztül.

Színházak Éjszakája sajtótájékoztató a Nemzeti Színházban (Fotó: Zsigmond László)

Kiemelt kép: Színházak Éjszakája sajtótájékoztató a Nemzeti Színházban (Fotó: Zsigmond László)