A 2019-ben indult a kéthavonta megjelenő Art is Business nyomtatott magazin, amely dedikáltan a művészeti és üzletszerű világ összekapcsolásáról, valamint a kulturális finanszírozásról és menedzsmentről szóló orgánum. A magazin hármas céljába tartozik az is, hogy a vállalati és mecénási gondolkodókat és szakembereket örömmel és büszkén megmutassa, példaként állítva őket azok számára, akik nyitottak, de még nem tudják milyen úton is érdemes elindulniuk a művészeti együttműködésekben. A vezetők akár a multinacionális, akár KKV (a kis-és középvállalkozások) szektorból érkeznek, mind-mind értékközpontú, kíváncsi és tudatos személyek, akik hisznek a valódi változásokban.

A művészeti létforma ritkán forprofit szemléletű Magyarországon, erre igyekszik nem tolakodó módon, igazi megoldásokat adni a médium. Abban a hitben téve ezt, hogy minden kultúrában mozgó és dolgozó számára érdemes egy új gondolkodást megismerni és akár elsajátítani a 21. században azzal a céllal, hogy könnyebben tudjanak az alkotásra és „művészet csinálásra” fókuszálni. Ezért szólít meg a magazin olyan hazai és nemzetközi alkotókat, intézményvezetőket, kulturális szakembereket, akik újabb és újabb megoldási javaslatokkal állnak elő. 2021-ben ír és holland tematikus lapszámok jelentek meg a kéthavonta jelentkező magazinban, míg idén a német és a svéd nagykövetség segítségével e két ország gondolkodásáról és megoldásairól számol be majd egy-egy tematikus lapszám.

A magazin mellett, egy évvel ezelőtt létrejött egy folyamatosan frissülő online magazin is, amely hozzájárul az értékalapú közösségépítéshez, azáltal, hogy egyedülálló módon igyekszik bemutatni a hazai és nemzetközi tér legkiválóbb, aktuális jó példáit a szponzorációs, támogatási és magánmecenatúra oldaláról. A magazin az elmúlt években több ezres olvasótáborra tett szert, ez javarészt annak köszönhető, hogy a legtöbb olvasóval személyes viszonyt ápolnak a szervezők, és amiatt is, hogy a médium mellett havi szintű eseményeket, díjátadót, képzéseket szerveznek, baráti kört építenek. A 2019-ben alapított Art is Business díjat a tavalyi évben nagvállalati kategóriában a Mastercard, forprofit mecénás kategóriában Polgár András, a Polgár Alapítvány alapítója, kulturális mecénás kategóriában (Fidelio) Gergye Krisztián táncművész nyerte el, a civil-különdíjazott a Színházi Szolidaritási Alap lett.

Kiemelt kép : Art is Business díjazottak és a kuratórium 2019-2021 (Fotó: Mohai Balázs)