Kulka János három év szünet után szerdán este ismét színpadra állt, Móricz Zsigmond Árvácska című művének bemutatójában vállalt egy néma szerepet, melyet a Dollár Papa Gyermekei nevű független társulat vitt színre a Trafóban. A színpadi adaptációt Bíró Bence készítette, a rendező Ördög Tamás, az előadásban játszik Messaudi Emina, Ördög Tamás, Simkó Katalin, Stork Natasa, Terhes Sándor és Török-Illyés Orsolya.

Móricz regénye kegyetlen naturalizmussal ábrázolja a ’30-as években Magyarország társadalmán uralkodó léleknyomort, mely hűen tükröződik az általa az öngyilkosságtól megmentett, fiatal állami gondozott lány, Csibe történetén keresztül. Árvácska egy olyan világban próbál tiszta és romlatlan maradni, ahol ezt egyszerűen lehetetlenné teszik azok a körülmények, amik között boldogulnia kell.

Kulka János az RTL Klubnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a próbafolyamat alatt teljesen szabad kezet kapott a rendezőtől, aki csak apró instrukciókkal segítette munkáját, és arról is mesélt, hogy fiatal partnerei szeretettel fogadták, és hogy boldognak érzi magát, hogy ismét színpadra léphetett. A következő színészi feladata a Trojka Színházi Társulás Cseresznyéskert című előadásában lesz, de nyáron a Szegedi Szabadtérin is találkozhatnak majd vele a nézők, a Don Juanban lesz egy néma szerepe júliusban. Arról, hogy filmen vagy esetleg a tévéképernyőkön egy sorozatban mikor tűnik fel, csak annyit mondott, ez még titok.

Kiemelt Fotó: Kulka János (Fotó: Merész Márton)