A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata várja, hogy újra személyes jelenlétű színházi élményt szolgáltathasson a nézőknek, ezért a mihamarabbi viszontlátásban reménykedve javában készül az új előadásaira – olvasható a teátrum honlapján.

Eisemann Mihály operettje, az Egy csók és más semmi, jól ismert történet a válni készülő fiatal asszonyról, aki a per idején beleszeret egy fiatal férfiba, nem tudván, hogy ki is ő valójában. További események is bonyolítják a történetet, tehát egy humoros, félreértésekkel teli, fülbemászó dallamokkal tűzdelt előadás készül Szőcs Artur rendezésében a Nagyszínház színpadán, mely mások mellett Koltai-Nagy Balázs, Orth Péter, Szabó Dorottya, Pál Attila és Csombor Teréz főszereplésével elevenedik meg, a Kecskemét City Balett, illetve a Kecskeméti Nemzeti Színház énekkara és zenekara közreműködésével.

A Kelemen László Kamaraszínházban Woody Allen 1992-ben megjelent, Férjek és feleségek című filmjének színpadi adaptációja kel életre Szente Vajk rendezésében. Az egyszerre elgondolkodtató és nevettető, tanulságokat és elrettentő példákat megjelenítő történet középpontjában a mindenkori romantikus kapcsolatok újrarendeződése áll. A két házaspár tagjait Szemenyei János, Märcz Fruzsina, Hajdú Melinda és Adorjáni Bálint alakítja.

Igazi örömjáték a Danyi Judit–Hegedűs Zoltán színészházaspár számára a Jövőre, veled, itt 2., melyet az első résszel megegyezően Szerednyey Béla rendez. Doris és George nem mindennapi szerelme kiállta az idők próbáját. Öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte kapcsolatuk rögös útját. Külön világban és más helyzetben zajló életük évente egyszer, csupán egy hétvége erejéig kapcsolódik össze. Lehet, hogy ez a kapcsolatuk tartósságának titka évtizedeken át? Az idő múlását azonban ők sem kerülhetik el. Gyermekeik felcseperedtek, családi életük során számtalan problémával kell szembenézniük. Egyvalami azonban örök: gyermeki rajongásuk egymás iránt. A romantikus vígjáték mindkét része önálló produkció, így az is jól fog szórakozni a Ruszt József Stúdiószínházban, aki nem látta az elsőt.

Kiemelt kép: az Egy csók és más semmi próbája (Fotó: ifj. Háry Péter)