Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli a népszerű gyermek- és ifjúsági színház: a Kolibri.

Május 14-én egész napos szülinapi meglepetés programokkal kedveskednek közönségüknek: azoknak a gyerekeknek, felnőtteknek, fiataloknak és idősebbeknek, akik 30 évvel ezelőtt látták őket, és azoknak is, akik ma látogatnak el hozzájuk először.

Délelőtt 10 órától a Locspocs és a sárkánylány című legújabb előadásukat láthatják majd, 14 órától, egy játékos, kulisszatitkokat feltáró KVÍZ vetélkedőnek lehetnek aktív résztvevői vagy lelkes szemlélői. A négyfős csapatokban két vállalkozó szellemű néző, egy színész és egy színházi háttérszakember vesz részt. A közös játék során hallgathatnak fülbemászó dallamokat, megcsodálhatják számos előadás jelmezét, kipróbálhatják Háry János szekerét, felülhetnek János vitéz lovára. Valamint megismerhetnek érdekes színházi mesterségeket és természetesen találkozhatnak a Kolibri Színház művészeivel.

Este 19 órától az elmúlt 30 év előadásainak dalaiból készült válogatással zárják a születésnapot. A Gálakoncerten elhangzó dalok között visszaemlékezéseiket, történeteiket osztják meg a közönséggel.