Februárban is folytatódik a Múzeum+ sorozat, ezúttal Hantai és El Greco – Világhírű festők nyomában címmel rendezett esttel várják a szervezők az érdeklődőket, február 8-án a Szépművészeti Múzeumban.

Izgalmas programok egész sorát kínálja az intézmény a kultúra szerelmeseinek: 18 óra 30 perctől Topor Tünde és Winkler Nóra tartanak rendhagyó tárlatvezetést, segítségükkel a résztvevők Hantai Simon elképesztő életútját és különleges hagyatékot ismerhetik meg. 19 órától a Román Csarnok ad otthont a FrenÁk Társulat Hommage à El Greco című performanszának, a két műsorszámból álló program El Greco műveinek ihletésére született, amelyek közül az egyik a festő egyik fő művéhez, a Laokoón című kép világához és alakjainak dinamikájához kapcsolódik Frenák Pál jellegzetes, sejtekig hatoló, erőteljes megfogalmazásában. Előadja Eoin Mac Donncha, valamint Vasas Erika, Maurer Milán és Rónai Attila. 20 órakor szintén a Román csarnokban veszi kezdetét a Hantai-kerekasztal-beszélgetés, amelyen Geskó Judit művészettörténésszel, a kiállítás kurátorával, Rényi András művészettörténész-esztétával és Seregi Tamás esztétával beszélget László Zsófia művészettörténész az alkotó életéről, művészetéről, sajátos festői technikájáról, a korszakokon átívelő művészi párbeszédről, vagy annak a szellemi közegnek a felszabadító hatásáról, amellyel a francia és amerikai, kanadai művészek között találkozott.

Emellett természetesen most is lesz Jazz Szalon, 18 órától a Fine Arts Jazz vendége Lukács Eszter lesz, a jazz nyelvén megszólaló örökzöld slágerek a Márvány Csarnokban lesznek hallhatók. Ugyanitt lesz lehetőség két program között egy-egy pohár borral és néhány finom tapasszal felfrissülni a résztvevőknek. A Reneszánsz Csarnokban pedig ismét lesz workshop is, Kun Fruzsina képzőművész 18 órától várja az érdeklődőket a Gyűrt vászon – Hantai után szabadon című foglalkozáson.

A rendezvény 17 órától Múzeum+ programjeggyel látogatható, amellyel az El Greco, a Hantai, Klee és más absztrakciók című időszaki kiállítások és az állandó tárlatok is látogathatók. A programokon való részvétel érkezési sorrend alapján történik.

Kiemelt kép: Látogatók az El Greco kiállításon (Fotó: Szépművészeti Múzeum)